• Black Instagram Icon

© Gymstick Wellbeing

TOP 10 hyvinvointisovellukset

Päivitetty: 17o syys 2018


Hyvinvoinnin edistämiseen suunnatut mobiilisovellukset ovat saavuttaneet suuren suosion, sillä niiden avulla pystyy tarkkailemaan omaa toimintaansa mutu-tuntumaa luotettavammin. Tarjolla olevien sovellusten joukko on kuitenkin loputon. Kysymys kuuluukin, kuinka löytää tästä valtavasta joukosta ne kätevimmät? Me päätimme helpottaa valintaasi ja listasimme sovelluksista näppärimmät sinulle valmiiksi!


Valitsimme käyttötarkoitukseltaan erilaisia sovelluksia, jotta vinkit toisivat hyötyä mahdollisimman monelle lukijalle ja tukisivat kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tästä siis valitsemaan sovellus, joka auttaisi juuri sinua omassa arjessasi! Kaikki valitsemamme sovellukset ovat ilmaiseksi ladattavissa ja saatavilla sekä iOS- että Android-puhelimiin. Joissakin sovelluksissa ilmaisversioiden toiminnot ovat rajattuja, mutta toimivia. Jos koet jonkin sovelluksista toimivan sinun tarpeisiisi, kannattaa sovellus laajentaa maksulliseen versioon.


Liikuntasovellukset


1) Moves

Moves on helppo ja yksinkertainen sovellus, joka mittaa päivän aikana otettujen askeleiden määrän. Sovelluksen avulla voit tarkkailla fyysistä arjen aktiivisuuttasi, kunhan vain pidät kännykkäsi mukana liikkuessasi. Sovellus osaa tunnistaa kävelyn, juoksun, pyöräilyn ja kulkuneuvolla matkustamisen, ja saat näppärästi tarkistettua sovelluksesta lenkkisi ajankohdan sekä reitin. Muiden liikuntalajien analysointiin tämä ei kuitenkaan ole paras mahdollinen sovellus.

2) Stand Up! Tämä yksinkertainen sovellus auttaa välttämään liian pitkiä istumajaksoja ja tauottamaan työpäivää. Voit asettaa sovelluksen muistuttamaan tietyin väliajoin siitä, että olisi aika nousta ylös tuolilta ja jaloitella. Voit puhelimen piipatessa vaikkapa venytellä, tehdä pari kyykkyä, käydä hakemassa kahvia tai muuten kevyesti jumpata.

3) MyFitnessPal

Tämä sovellus toimii ruoka- ja liikuntapäiväkirjan tapaan. Saat etsittyä elintarvikkeita ja ruoka-aineita suomen kielellä. Pystyt asettamaan itsellesi erilaisia tavoitteita, jos vaikka haluat pudottaa painoasi, treenata määrätyn verran viikossa tai saada tietyn määrän ravintoaineita. Sovellus laskee automaattisesti esimerkiksi kalorinsaantisuosituksen tavoitepainon saavuttamiseksi, tarjoaa vinkkejä oman hyvinvoinnin edistämiseen ja toimii reseptipankkina. Sovellus juttelee lisäksi useiden liikuntasovellusten kanssa. 

4) Sports Tracker

Tämä monelle tuttu liikuntasovellus tarjoaa suomenkielisen harjoituspäiväkirjan kestävyysliikuntaan. Sovellus laskee treeniajan, matkan, keski- ja maksiminopeuden sekä kalorinkulutuksen. Harjoituksen reittitiedot ja korkeuserot tallentuvat myös. Sovellukseen voit asettaa treenitavoitteita, saada automaattisia palautteita sekä esimerkiksi syke- tai vauhtirajahälytyksiä. Erilaisia lajeja on valittavissa kymmeniä. Sports Trackeriin voi lisäksi liittää sykevyön, jolloin sovelluksesta saa vielä enemmän irti.

5) Nike Training Club

Tällä selkeän visuuaalisella treenisovelluksella voit suorittaa tarjolla olevia valmiita harjoituksia ja asettaa itsellesi sopivia tavoitteita – oli se sitten painonpudotus, voiman lisäys tai lihasten kasvatus. Sopivia treenejä ja harjoitusohjelmia löytyy joka tarkoitukseen, niin aloittelijoille kuin kokeneille kuntoilijoille, välineillä tai ilman. Harjoitukset demonstroidaan selkeiden videoiden avulla. Voit treenata reaaliajassa, melkein kuin olisit ohjatulla liikuntatunnilla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kuvallisista ohjeita. Sovellus aikatauluttaa ja muistuttaa suunnitelluista treeneistä ja harjoitusohjelmista. Harjoitukset tallentuvat päiväkirjaan ja välillä treenaaja palkitaan.

6) Daily Yoga

Sovellus opastaa liikkuvuutta ja kehonhallintaa edistäviä joogaharjoituksia ja -ohjelmia niin aloittelijoille, keskitasoisille kuin edistyneillekin joogaajille, itse määriteltyjen tavoitteiden pohjalta. Selkeitä harjoitusvideoita on helppo ja miellyttävä seurata. Sovellus myös tallentaa harjoitussessiot ja laskee niissä kulutetut kalorit.Sovellukset rauhoittumiseen ja elämänhallintaan


7) You-App

Tämä hauska ja visuaalinen sovellus opastaa hyvin laaja-alaisesti tekemään pieniä tehtäviä oman hyvinvoinnin eteen, itse asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Oli sitten kyseessä henkinen hyvinvointi, fyysinen aktiivisuus, elintavat, sosiaaliset suhteet tai vaikkapa kiitollisuus, sovellus tarjoaa tutkimukseen perustuvaa tietoa ja vinkkejä - innostavasti ja aktivoivasti, pienin ja helposti toteutettavin, konkreettisin askelin.

8) SleepBot

Sovellus analysoi unen laatua ja toimii samalla myös herätyskellona, joka herättää nukkujan aamulla sopivaan aikaan kevyen unen vaiheessa. Sovellus seuraa unen aikaista liikehdintää ja ääniä, ja pitää kirjaa nukutuista öistä, laatii graafeja ja laskee myös univelan määrän. Voit jälkeenpäin tarkastella unesi laatua, yön aikaista liikkumistasi ja kuunnella yön aikaisia ääniä, kuten vaikka kuorsaamista. Parasta on, että sovelluksen kaikki toiminnot ovat ilmaisia!

9) Insight Timer

Tämä sovellus sopii hyvin SleepBot:n rinnalle rauhoittamaan nukahtamista ja muutenkin vähentämään arjen stressiä. Sovellus tarjoaa ohjattuja meditaatio-, hengitys- ja keskittymisharjoituksia. Sovellus auttaa rauhoittumaan ja pysähtymään kiireen keskellä, ottamaan breikin arjesta ja keskittymään läsnäoloon. Myös omien harjoitusten laatiminen ilman ohjausta on mahdollista.

10) Lumosity

Onko muistisi heikentynyt tai ajatus ruosteessa? Tämä sovellus on tarkoitettu aivotoimintojen ja muistin treenaamiseen oman lähtötason mukaisesti. Harjoituksissa tarvitaan keskittymistä, ongelmanratkaisua, nopeutta, hahmottamiskykyä ja tarkkuutta sekä aivojen joustavuutta ja kielellistä osaamista. Lisää aivojumppaa on tarjolla maksullisessa versiossa.#hyvinvointi #liikunta #elämänhallinta #palautuminen